Axa Go (steady)

Op de hoofdpagina schreef ik in het deel over mogelijk interessante achterlampen voor ik hem had getest:

Voor spatbord montage, de Axa Go steady (de batterij versie heeft om een of andere reden een andere naam, nl. 'Retro'). De enige reden dat ik deze wil gaan testen is dat de behuizing mat is. Misschien is dat genoeg, maar ik denk dat als er verder geen optica in zit, hij niet beter dan redelijk zal zijn, zeker niet beter dan de SP15 met gloeilamp... De klemconnectoren zien er net zo flut uit als op de Spark steady en Basta Ray. Axa moet dit aspect (en de optica) van hun achterlampen eens gaan verbeteren!

Specificaties:

StVZO goedkeurings no.: K612
Massa: 48 g (met ring en moer).
Grootte: 43,3 mm breedte, 92,2 mm hoogte (gemeten langs de reflector), ca. 43 mm dikte (maximale afstand tot het spatbord).
Lichtbron: 1 rode LED.
Montage: Op het achterspatbord.
Bedrading/connectoren: Er zijn 2 klem connectoren voor kabels zonder stekkers.
Constructie: Plastic, met gegalvaniseerde bout, ring en moer.

Prijs: ca. € 11,-

Plaatjes:Ervaringen

Getest sinds: 2013-2-6

Weer een lamp met verblindende puntbron. De behuizing is niet mat in het deel recht naar achtere voor de LED, i.t.t. de rest van de behuizing. Dit is anders dan in de productfoto's... Er is ook geen behoorlijke optica dus dat de lamp verblind it niet verassend. De lamp als geheel licht redelijk op, beter dan de Spark steady.

De lamp vind ik er niet zo fraai uitzien gemonteerd op het spatbord. Los, en op de productfoto's ziet hij er mooier uit. Dit is omgekeerde van wat ik bij bv. Herrmans H-one S koplamp ervoer.

De connectoren zijn weer van die belabberde klemconnectoren, hoewel ze de kabels beter lijken vast te klemmen dan bij de Spark steady.

Voor een vergelijking met een aantal andere recente achterlampen zie Middelbareafstandstest 1 van achterlampen (2013-2-21). De test bevestigde dat de puntbron enorm verblindend is.

Plaatjes van het geproduceerde licht

Zie de pagina over camera instellingen voor meer informatie over de opstelling en instellingen om plaatjes te maken.

Projectie op de muur vanuit een hoek (wat laat zien hoeveel licht omhoog, naar voren en naar de zijkanten gestrooid wordt) [ F3.9 & F1.8 ]:Projectie op de muur (dit laat het lichtpatroon zien):Zichtbaarheid van de lamp bij allerlei hoeken (0°, 45°, 90°, 135°) [ 0,5m, zoom x3, F3.5, ISO80, 1/250s & 1/60s ]:
Vergelijking van achterlampen

Ontwerp- en dus beoordelings criteria voor achterlampen

Zie Achterlampen: Theorie.

Conclusie

Een vriend van me zei "The Axa Go is a no go" alleena vanwege het uiterlijk :) Ik ben het ermee eens, maar erger is dat dit weer een achterlamp met verblindende puntbron is. Deze lamp raad ik niet aan.

Voor e-post ga naar de email pagina