Koplampen met accu en afkapping die van interesse kunnen zijn

De referentie lamp is:

wat de beste lamp voor gebruik op de openbare weg is die ik tot nu toe (zomer 2011) heb gezien. De rest van deze pagina was oorspronkelijk deel van de beoordeling van de Philips LBL, maar dit deel is zo gegroeid dat het een aparte pagina waard is, waar ik alle accu gevoedde lampen met afkapping beschrijf die van interesse kunnen zijn, maar die ik niet zelf in handen heb gehad om te beoordelen.

Vienna's plaatjes van lichtbundels

Toevoeging 2011-4-30: 'Vienna' uit Japan heeft een serie plaatjes van lichtbundels gemaakt met de camera op een statief, zie: http://photozou.jp/photo/list/214524/3815481

Toevoeging: Meer plaatjes van lichtbundels met camer op statief door Vienna, nu met de Roxim RX5 erbij: http://photozou.jp/photo/list/214524/4445699

De volgende plaatjes zijn Vienna's plaatjes van lichtbundels, van de lampen die mij het meeste interesseren:

Klik op een plaatje voor de originele grootte:
Big bang, Philips LBL, Dosun D1 Bright-mode, Dosun D1 regular-mode:


Trelock LS950 en Ixon IQ op de hoogste stand:

Het huisje bevindt zich op 40m, de muur eracht op 50 m. Lamphoogte = 1,00m, camerahoogte = 1,20m. Camera instellingen: ISO200, F3.2, 1,3s, wat ongeveer gelijk is aan de instellingen van de plaatjes van lichtbundels die ik heb gemaakt (ISO 80, F3.5, 4s). Het oppervlak is tamelijk licht grijs, ik denk lichter dan het ruwe asfalt van weg 2.

Overdenkingen over deze plaatjes:

Voor mij is de vraag nog steeds: Hoe goed zijn de Big bang en de D1 vergeleken met de LBL? Ik denk dat ik ook wat tests moet gaan doen met de afkapping van de lamp geprojecteerd op een muur op grote afstand.

Lux en lumen metingen (schattingen) door Vienna

2011-5-29: Weer prima werk door Vienna, hier een schatting van lichtproductie in lumen, gecalibreerd met de lichtstroom van een gegeven zaklamp die elders gemeten is. Dit werkt als volgt:

De kamer wordt dus gebruikt als een meetkogel die gecalibreerd wordt met de zaklamp waarvan de waarde (in lumen) bekend is. Zie Vienna's resultaten hier: 2011-5-29: Vienna's lux metingen en lumen schattingen.

Voor e-post ga naar de email pagina