Schakelen tussen (kop)lampen

Schakeldoos

De 1e versie van de schakeldoos was voor 3 koplampen:
switchbox pic 1 switchbox pic 2

De 2e versie was bijna gelijk aan de 1e maar voor 4 koplampen.

Versie 3 is voor 4 koplampen of achterlampen: Wortelnoten voorkant (geen grap), 8x Miyama schakelaars om te schakelen tussen koplampen/achterlampen, te schakelen tussen 2 voedingen (i.h.a. dynamo's), om een gelijkspanningsbron om te polen (Sunup Eco of accu of gelijkspanningsbron), en voor de status LEDs. 15 x 3mm status LEDs gevoed door 2xAA accu's. Ingangen voor accu/dynamo/spanningsbron met banaanstekkers of klemmen, uitgangen voor koplampen/achterlampen met klemmen, 4,8mm stekkers, 2,8mm stekkers en banaanstekkers. Dan nog een apart 'ding' om StVZO tests te doen met weerstanden.
Plaatjes volgen nog.

Ik ben al bezig met voorbereidingen voor versie 4 die hopelijk aan al mijn wensen voldoet zodat ik niet aan een v5 hoef te denken :)

Koplampenhouder

De eerste versie was simpel, voor 4 koplampen via een constructie gemonteerd op een klickfix houder en dat werkte niet geweldig. Het probleem was vooral de klickfix houder en die dingen zijn flut omdat wat je er op monteert gaat trillen of om het stuur gaat draaien bij een redelijk zware bak.

De 2e versie: Beschrijving volgt nog.

Achterlampenhouder

Beschrijving volgt nog.

Voor e-post ga naar de email pagina